Rize’de “Organ Bağışı ve Nakli İl Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi

Rize’de “Organ Bağışı ve Nakli İl Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi   Organ Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezine bağlı İller toplantısı, Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize’den Sağlık Yöneticileri ve Sağlık çalışanlarının katılımıyla Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde gerçekleşti. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih Kaçıroğlu, Rize Adalet..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize’de “Organ Bağışı ve Nakli İl Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi

 

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezine bağlı İller toplantısı, Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize’den Sağlık Yöneticileri ve Sağlık çalışanlarının katılımıyla Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih Kaçıroğlu, Rize Adalet Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Bölge Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Kazak ve diğer ilgili yöneticiler katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih Kaçıroğlu Türkiye’de Organ Nakli ve Organ Bağışı konulu sunumunu yaparak Organ bağışındaki Dünya istatistikleriyle Türkiye’nin durumunu ele alarak organ bağışının öneminden bahsetti.

Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Kazak, Veriler ve Genel Değerlendirme ve Organ ve Doku Nakli Bağış ve Koordinasyon konulu sunumuyla Organ Bağışının bölge olarak ne durumda olduğunu ve bölgesel olarak az olan bağış sebeplerini etkileyen faktörlerin ne olduğunu üzerinde duruldu. Akabinde Psikolog Emel Güzey “Organ Bağışında Ailelerle İletişim” konulu sunumunu yaparak, iletişim konusunda dikkat edilmesi gereken iletişim hatalarından söz etti.

Sonrasında Trabzon Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu Organ Bağışı Faaliyetleri İl sunumunu yaparak Trabzon’daki organ bağışı durumunu, Giresun Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Köksal Organ Bağışı Faaliyetleri il sunumunu yaparak Giresun’ da ki organ bağış durumunu ve en son ağırlayan il olarak Rize Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Doktoru Uzm. Dr. Mustafa Sakın tarafından Organ Bağışı il sunumu yapılarak Rize’ deki organ bağışı durumuyla ilgili genel bilgileri içeren sunum yapılarak sağlık çalışanlarına organ bağışı ve nakliyle ilgili bilgi verildi.

Toplantının kapanışında soru cevap yapılarak “Organ Bağışı Yapın Hayata İz Bırakın” teması vurgulandı.

ADMİN NECATİ DİLİ

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş