RİZE’DE EKMEK FİYAT TARİFESİ İPTAL EDİLMEDİ 

ESNAF SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ RİZE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ Birlik yapmış olduğu açıklamada; Son günlerde ekmek fiyatı üzerinden bazı haber sitelerinde yapılan asılsız haberlerle Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz hedef alınarak kurumlarımızla karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Her daim kurumlarımızla koordineli bir çalışma yürüten Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, ekmek fiyatları ile ilgili talepleri de yine ilgili kurumlarla yaptığı istişarelerle..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

ESNAF SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ RİZE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ
Birlik yapmış olduğu açıklamada; Son günlerde ekmek fiyatı üzerinden bazı haber sitelerinde yapılan asılsız haberlerle Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz hedef alınarak kurumlarımızla karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Her daim kurumlarımızla koordineli bir çalışma yürüten Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, ekmek fiyatları ile ilgili talepleri de yine ilgili kurumlarla yaptığı istişarelerle değerlendirerek ortak karara varmıştır.: https://www.haberimrize.com/rizede-ekmek-fiy…i-iptal-edilmedi/

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Bu süreçte ekmek fiyatları ile ilgili bazı mecralarda yanlış, asılsız, gerçeği saptırıcı algı haberleri ortaya atıldı. Gazetecilik mesleğinin ilkelerine uygun olmayan gerçek dışı haberler kamuoyunu yanıltmakta, insanların doğru haber almasını engellemekte. Bu tarz haberler yaparak kamuoyunu yanıltan, gazetecilik değerlerinden uzak internet şovmenlerini esefle kınıyoruz. Gerçek habercilik yapan saygın gazeteci emekçilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.
RİZE’DE EKMEK FİYAT TARİFESİ İPTAL EDİLMEDİ
Fırıncılık sektöründe artan maliyetler ve girdi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Rize Fırıncılar Esnaf Odası ekmek fiyatlarına zam talebinde bulundu. Ülke genelinde Fırıncılar Federasyonu’nun 2024 yılı için tespit ettiği kilogramı 50 TL’lik fiyatlandırma üzerinden illerdeki komisyonlar çalışmalarını yaparak ekmek için yeni fiyat uygulamasına geçmektedir.
Rize’de 250 gramı 10 TL’den satılan yani kilogramı 40 TL olan ekmek fiyatının, 250 gramı 12,50 TL yani %25’lik zam ile kilogramı 50 TL olacak şekilde düzenlenmesi talebini Rize Fırıncılar Odası, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimize iletti. Rize Ticaret Sanayi İl Müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürlüğümüz, Rize Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, ilçelerdeki Esnaf Odalarımız ve ilgili kurumlar davet edilerek katılım sağlayan kurumlarla birlikte gerekli komisyon çalışmalar yapıldı. İlgili bakanlığa yazışmalar yapıldıktan sonra talep edilen ekmek fiyatı Esnaf Odaları Birliğimiz tarafından 1.06.2024’te uygulanmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile odalarımıza gönderildi. Fiyat uygulama öncesi Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Esnaf Odalar Birliği olarak sn. Valimiz İhsan Selim Baydaş‘ı konu hakkında bilgilendirmek ve görüşlerini  almak için ziyarette bulunduk. Valimizin de oluru alınarak yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ekmek zammının bayram sonrası 21.06.2024 Cuma günü uygulanmasına karar verdik. İlgili Fırıncılar Odası, Ticaret ve Sanayii Odası ve Esnaf Odalar Birliği olarak kararı ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdik.
KURUMLAR ARASI ASILSIZ HABERLER
Tüm bu süreçte bazı haber sitelerinde yapılan asılsız haberlerle ekmek fiyatı üzerinden Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz hedef alınarak kurumlarımızla karşı karşıya getirme çabaları bizi ilkelerimizden genel prensiplerimizden alı koyamaz. Kurumların varlık sebebi, özellikle de resmi kurumların var oluş nedeni, genel toplum yararını gözetmek ve belirli toplumsal amaçlara hizmet etmektir.  Kurumlar arası iyi bir eşgüdüm ve iş birliği olmadan kurumsal ve toplumsal amaçlara ulaşmanın mümkün olmayacağı bilinci ile kurumlarımızla koordineli bir şekilde, uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde açıklandı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş